Nem og meget velsmagende Thaisuppe - super nemt og super sundt.
Opskrift til 2 personer (nok til 2-3 dage):
- 3 løg
- evt. 2-4 fed hvidløg
- ca. 5 cm ingefær
- 1 frisk rød chili
- 2 spsk olivenolie
- 1 kg grønt fx. gulerod, knoldselleri eller, gulerod, sødkartoffel (du kan bruge hvad som helst)
- 1/2 spidskål eller hvidkål
- 800 g kylling filet eller kikærter/kidneybønner
- 2 ds flåede tomater
- 1/2 l kokosmælk light
- 1-2 tsk rød karrypasta (meget stærkt)
- lidt salt og peber
Sådan gør du:
- Kyllingefilet forsteges i ovnen ca. 20 min. ved 200 grader
- Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i olivenolie
- Rengør og snit grøntsagerne i passende størrelser, som blandes oveni
- Bland det sammen et par minutter
- Tilsæt flåede tomater + kokosmælk
- Tilsæt stegt kylling i mindre tern
- Tilsæt karrypasta
- Lad det småsimre under låg ca. 30 minutter
Forslag til fordeling efter Sense-kost principperne:
- HF 1-2: grøntsager, flåede tomater
- HF 3: kylling eller anden protein
- HF 4: grov brød, ris, quinoa eller ingen ting
- Fedt: olivenolie, paranødder
- Mælkeration: kokosmælk light