Simpel Sund Thai-suppe

Sund Thai suppe

Sundfokus
/ Sund Thai suppe

Nem og meget velsmagende Thaisuppe - super nemt og super sundt.

Opskrift til 2 personer (nok til 2-3 dage):

  • 3 løg
  • evt. 2-4 fed hvidløg
  • ca. 5 cm ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kg grønt fx. gulerod, knoldselleri  eller, gulerod, sødkartoffel (du kan bruge hvad som helst)
  • 1/2 spidskål eller hvidkål
  • 800 g kylling filet eller kikærter/kidneybønner
  • 2 ds flåede tomater
  • 1/2 l kokosmælk light
  • 1-2 tsk rød karrypasta (meget stærkt)
  • lidt salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kyllingefilet forsteges i ovnen ca. 20 min. ved 200 grader
  2. Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i olivenolie
  3. Rengør og snit grøntsagerne i passende størrelser, som blandes oveni
  4. Bland det sammen et par minutter
  5. Tilsæt flåede tomater + kokosmælk
  6. Tilsæt stegt kylling i mindre tern
  7. Tilsæt karrypasta
  8. Lad det småsimre under låg ca. 30 minutter

Forslag til fordeling efter Sense-kost principperne:

  • HF 1-2: grøntsager, flåede tomater
  • HF 3: kylling eller anden protein
  • HF 4: grov brød, ris, quinoa eller ingen ting
  • Fedt: olivenolie, paranødder
  • Mælkeration: kokosmælk light