Fremragende kartoffelsalat i sundere version.
Nydes som tilbehør til frikadeller, falafler eller andet lækkert kød .
Opskrift 4 personer:
400 g kartofler
100 g æble
200 g blomkål
50 g mandler, rå
50 g rødløg
Dressing:
200 g skyr
200 g fraiche 5%
3 spsk. mayonnaise'
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
3-4 tsk. agavesirup
En masse krydderurter f.eks. persille og dild
2 tsk. æblecidereddike
Salt/peber
Sådan gør du:
- Rist mandlerne på en tør pande, hak dem groft og læg dem til side.
- Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre.
- Når kartoflerne er næsten møre koges blomkålen med til den også er møre.
- Kartofler og blomkål køles ned, hvorefter det skæres i mundrette stykker.
- Æble og rødløg hakkes fint.
- Kartofler, blomkål, æble, rødløg og mandler vendes sammen i en skål.
- I en anden skål blandes alle ingredienserne til dressingen grundigt.
- Krydderurterne hakkes fint og vendes i dressingen, hvorefter den vendes sammen med ingredienserne i den anden skål.
- Pynt med hakkede mandler og krydderurter.