Her får du opskriften på en nem og sund spidskålssalat, som er fyldig og mættende.
Opskrift 3-4 personer:
- 300-350 g spidskål, snittes fint
- 1 æble og 1 nektarin (eller 2 æbler)
- 150 g edamamebønner
- 1 håndfuld persille, hakket
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk. æblecider eddike
- saft af 1/2 øko citron
- 1 tsk. honning
- Topping: saltristede mandler eller andre nødder/kerner/frø
Sådan gør du:
- Optø de frosne edamamebønner
- Snit spidskålen fint og kram det med dine hænder lidt så det bliver "blødere"
- Skær æble og nektarin i mindre terne
- Hak persille fint
- Dressingen røres sammen af olie, æblecider eddike, citronsaft og honning
- De snittede ting blandes sammen og dressingen vendes godt i
- Hakket persille tilsættes nu og røres ud i salaten
- Pynt til sidst med dit valg af lækre nødder, frø, kerner
Tip: kan holde sig i køleskabet til næste dag uden at æblerne bliver brune.