Spidskålssalat med æble

Nem spidskålssalat med æble

Sundfokus
/ Nem spidskålssalat med æble

Her får du opskriften på en nem og sund spidskålssalat, som er fyldig og mættende.

Opskrift 3-4 personer:

  • 300-350 g spidskål, snittes fint
  • 1 æble og 1 nektarin (eller 2 æbler)
  • 150 g edamamebønner
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • saft af 1/2 øko citron
  • 1 tsk. honning
  • Topping: saltristede mandler eller andre nødder/kerner/frø

Sådan gør du:

  1. Optø de frosne edamamebønner
  2. Snit spidskålen fint og kram det med dine hænder lidt så det bliver "blødere"
  3. Skær æble og nektarin i mindre terne
  4. Hak persille fint
  5. Dressingen røres sammen af olie, æblecider eddike, citronsaft og honning
  6. De snittede ting blandes sammen og dressingen vendes godt i
  7. Hakket persille tilsættes nu og røres ud i salaten
  8. Pynt til sidst med dit valg af lækre nødder, frø, kerner

Tip: kan holde sig i køleskabet til næste dag uden at æblerne bliver brune.