Rødbedebrød med chia

Sundfokus
/ Rødbedebrød med chia

Lækkert og luftigt brød, som smager fremragende – ja uden smag af rødbede. Virkelig flot og indbydende på bordet.

Ingredienser for 1 stort brød eller 2 små

  • 5 dl lunkent vand
  • 1 pk. gær
  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. hakket valnødder
  • 1 tsk. salt
  • 300 g rødbeder
  • 650 – 750 g speltmel 

Sådan gør du

  • Rør vand og gær sammen.
  • Bland chiafrø, valnødder, salt og rødbede sammen med gærblandingen.
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt under omrøring.
  • Dejen skal være ret klistret, så måske skal du ikke bruge alt melet.
  • Lad dejen hæve i 60 minutter, og hæld herefter dejen ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag brødet i 45-­50 minutter ved 175 grader varmluft, og lad det køle af på en rist.

Smager allerbedst afkølet og holder sig frisk længe.