Kan man spise dessert til morgenmad?
Ja selvfølgelig kan man det - forkæl dig selv med en hyggelig start på dagen, for det fortjener du!
Den er også super god efter træning som restitutionsmåltid.
For at være helt ærlig, så kan jeg godt finde på at lave denne opskrift, udenfor julesæsonen. Men den kan laves jule-agtig også.
Opskriften er bare super lækker, simpelt og er ikke noget der kræver det helt store, som den ægte risalamande gør, da risene først skal koge osv. – derudover er opskriften her også sund, proteinrig og mættende😊
Opskrift 1 person:
- 1,5 dl skyr vanilje (du kan også bruge skyr neutral og tilsætte lidt vaniljesukker)
- 1 dl hytteost 1,5 %
- En håndfuld hakkede mandler (Har du tid og overskud, så hæld kogende vand over mandlerne, smut dem og hak dem)
- Ovenpå kommes en håndfuld bær (friske eller frosne) og evt. 1 tsk. syltetøj, kirsebærsovs eller dadelsirup.
Sådan gør du:
- Bland skyr, hytteost og hakkede mandler
- Mos bærrene med en gaffel
- Anret din risalamande som dessert i glas eller dessertskål som du synes er hyggeligt
TIP:
- For at øge protein- og fiberindholdet kan du blande 1 spsk. chiafrø til risalamanden, hvilket jeg selv gør, og det er også rigtig godt.
- Lav den evt. som overnight risalamande – så har du en nem og lækker morgenmad dagen efter.
- Du kan også lave dobbelt portion til et par dage og opbevare det på køl.