Protein boller

Sundfokus
/ Protein boller

Her får du opskriften på skønne og fyldige proteinboller, som mætter godt med gode proteiner og grove kulhydrater fra havregryn. 

Opskrift 12 stk. - ca. 150 kcal. pr. bolle:

  • 175 g gulerødder
  • 4 æg
  • 350 g skyr
  • 250 g havregryn (evt. glutenfri) - jeg bruger grovvalsede
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • 2 spsk. chiafrø eller hørfrø
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du:

  • Skræl gulerødderne og riv dem groft.
  • Pisk æg og skyr sammen i en skål.
  • Tilsæt resten af ingredienserne inkl. frø og kerner og rør det hele sammen til en ensartet dej.
  • Dæk skålen med et viskestykke, og lad den hvile i 15 min.
  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) og læg bagepapir på en plade.
  • Dyp skeer i vand, og brug dem til at forme 12 rustikke boller.
  • Fordel bollerne på bagepapir og drys med lidt kerner/frø.
  • Bages ca. 20 min. til de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøles på en rist.
  • Opbevares på køl/frost.
  • De smager rigtig godt kolde.

Bollerne kan flækkes og lægges sammen med pålæg, men de er også gode til blot at gnave af, hvis du skal hurtigt ud af døren.