Nemme Proteinboller

Sundfokus
/ Nemme Proteinboller

Her får du opskriften på skønne og fyldige proteinboller, som mætter godt med gode proteiner og grove kulhydrater fra havregryn. 

Opskrift 12 stk. - ca. 150 kcal. pr. bolle:

  • 175 g gulerødder
  • 4 æg
  • 350 g skyr
  • 200-250 g havregryn (evt. glutenfri) - jeg bruger grovvalsede
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • 2 spsk. chiafrø (med ca. 0,5 dl. vand)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Kom chiafrø i et glas vand og lad det trække blot 5 min. 
  2. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
  3. Pisk æg og skyr sammen i en skål.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne inkl. frø og kerner og rør det hele sammen til en ensartet dej.
  5. Dæk skålen med et viskestykke, og lad den hvile i 15 min.
  6. Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) og læg bagepapir på en plade.
  7. Dyp skeer i vand, og brug dem til at forme 12 rustikke boller.
  8. Fordel bollerne på bagepapir og drys med lidt kerner/frø.
  9. Bages ca. 20 min. til de er gyldne og gennembagte.
  10. Afkøles på en rist.
  11. Opbevares på køl/frost.
  12. De smager rigtig godt kolde.

Bollerne kan flækkes og lægges sammen med pålæg, men de er også gode til blot at gnave af, hvis du skal hurtigt ud af døren.