Her får du opskriften på skønne og fyldige proteinboller, som mætter godt med gode proteiner og grove kulhydrater fra havregryn.
Opskrift 12 stk. - ca. 150 kcal. pr. bolle:
- 175 g gulerødder
- 4 æg
- 350 g skyr
- 200-250 g havregryn (evt. glutenfri) - jeg bruger grovvalsede
- 2 spsk. solsikkekerner
- 2 spsk. chiafrø (med ca. 0,5 dl. vand)
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
Sådan gør du:
- Kom chiafrø i et glas vand og lad det trække blot 5 min.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft.
- Pisk æg og skyr sammen i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne inkl. frø og kerner og rør det hele sammen til en ensartet dej.
- Dæk skålen med et viskestykke, og lad den hvile i 15 min.
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) og læg bagepapir på en plade.
- Dyp skeer i vand, og brug dem til at forme 12 rustikke boller.
- Fordel bollerne på bagepapir og drys med lidt kerner/frø.
- Bages ca. 20 min. til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøles på en rist.
- Opbevares på køl/frost.
- De smager rigtig godt kolde.
Bollerne kan flækkes og lægges sammen med pålæg, men de er også gode til blot at gnave af, hvis du skal hurtigt ud af døren.