Morgenmadskage med rabarber

Morgenmadskage med rabarber

Sundfokus
/ Morgenmadskage med rabarber

Normalt spiser jeg ikke kage til morgenmad. Denne er ikke så sød som almindelig kage og derfor godkendt til min morgenmad. Smager så dejlig, især kold fra køleskabet.

Tærten indeholder samlet ca. 1125 kcal. + evt. 200 g. Skyr eller yoghurt naturel = 1325 kcal.

Spiser du 1/4 af tærten + 50 g Skyr får du ca. 350 kcal. i dit måltid.

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 4 dl havregryn
  • 2 spsk. smør eller kokosolie, smeltet
  • 2 dl mælk
  • 200 g frisk rabarber skåret i små skiver  
  • 1 stort æble (uden skræl) skåret i små tern
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. honning   
  • Pynt: evt. ristet hasselnødder eller mandelflager, drys evt. lidt flormelis

Sådan gør du

  1. Kom havregryn i en minihakker og blend det til mel (fin valsede kan også bruges uden at blende det)
  2. Bland havregryn, æg, kokosolie, vaniljesukker, salt, mælk, bagepulver og honning sammen
  3. Bland rabarber og æble i
  4. Kom dejen i en tærteform
  5. 5. Bages ved 200 g varmluft i ca. 35 min.

Smager lækker kold fra køleskabet med Skyr + ristet hasselnødder.