Lækker banankage uden sukker og mel og derfor kan den sagtens spises til morgenmad eller som sundere alternativ til kaffen.
Opskrift til 3-5 måltider:
- 3 modne bananer
- 3 dl finvalset havregryn
- 6 æg
- 2 spsk smør, smeltet
- 50 g mørk chokolade 70%, finthakket
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 spsk chiafrø
- 4 tsk vaniljepulver
- Saft fra 1 citron
- Tilbehør: 3 spsk. vanilje Skyr pr. portion (kommes oven på kagen – kan udelades)
Sådan gør du:
- Bland de tørre ingredienser sammen
- Mos bananer og bland dem i med æg
- Tilsæt smør, hakket chokolade og citronsaft
- Rør det hele godt sammen
- Bages i en smurt springform ved 200 grader i ca. 30 minutter
Del kagen i 3-4 portioner og opbevar den på køl.
Der er ca. 1800 kcal. i hele opskriften.