Sunde knækbrød

Sunde knækbrød

Sundfokus
/ Sunde knækbrød

Nemme og lækre knækbrød med det proteinholdige linsemel eller speltmel. 

Opskrift:

  • 1,5 dl linsemel eller speltmel
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 dl vand

Sådan gør du:

  1. Hæld alle de tørre ingredienser i en skål
  2. Tilsæt vand og olie og rør blandingen godt sammen
  3. Fordel dejen på 2 bageplader med bagepapir
  4. Pres dejen ud så den bliver så flad som muligt evt. ved at lægge bagepapir ovenpå og pres med hænderne
  5. Bages i ovnen i 30 minutter ved 180 grader varmluft

TIP:

Du kan forskære knækbrødet efter ca. 10 min. i ovnen, så er det nemmere at knække.
Du kan bruge de kerner, du har lyst til – så længe mængden er 4 dl i alt.
Opbevar de afkølet knækbrød i en lufttæt beholder, så de holder sig bedst sprøde.