Nemme og lækre knækbrød med det proteinholdige linsemel eller speltmel.
Opskrift:
- 1,5 dl linsemel eller speltmel
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl chiafrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 tsk salt
- 0,5 dl olivenolie
- 3 dl vand
Sådan gør du:
- Hæld alle de tørre ingredienser i en skål
- Tilsæt vand og olie og rør blandingen godt sammen
- Fordel dejen på 2 bageplader med bagepapir
- Pres dejen ud så den bliver så flad som muligt evt. ved at lægge bagepapir ovenpå og pres med hænderne
- Bages i ovnen i 30 minutter ved 180 grader varmluft
TIP:
Du kan forskære knækbrødet efter ca. 10 min. i ovnen, så er det nemmere at knække.
Du kan bruge de kerner, du har lyst til – så længe mængden er 4 dl i alt.
Opbevar de afkølet knækbrød i en lufttæt beholder, så de holder sig bedst sprøde.