Kikærtesalat

Skøn kikærtesalat

Sundfokus
/ Skøn kikærtesalat

Så skøn og mættende salat som nemt kan bruges til et hovedmåltid eller blot som tilbehør. Se forslag til fordeling i Sense nederst.

Opskrift 2 personer:

  • 1 ds. kikærter
  • 1/3 agurk
  • 12 cherrytomater
  • 100 g ærter, optøet
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 50 g feta under 18%
  • 1 håndfuld persille
  • Drys: evt. 1 spsk. græskarkerner
  • 1/2 tsk. spidskommen, karry og salt
  • 1-2 spsk. olivenolie

Dressing:

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. salt, lidt peber og lidt frisk eller tørret chili
  • Skyl og hak frisk persille
  • Bland det hele sammen i en skål, vend dressingen deri og top med ristede kikærter
  • Kom feta og evt. græskarkerner på toppen

Sådan gør du:

  1. Kikærter drænes fra dåsen. 
  2. Kom olien på panden og tilsæt de drænede kikærter
  3. Vend dem rundt i krydderier – først et par minutter ved høj varme
  4. Herefter ca. 5 minutter ved middelvarme – til de bliver sprøde uden på
  5. Lav dressingen ved at røre ingredienserne sammen i en skål
  6. Rengør tomater, agurk og peberfrugt som skæres i mindre stykker
  7. Rødløg hakkes fint

Fordeling i Sense:

  • HF 1-2: agurk, cherrytomater, ærter, rødløg, peberfrugt
  • HF 3: kikærter, fetaost
  • HF 4: quinoa, perlebyg, perlerug (blandes sammen med salaten hvis man ønsker på tallerkenen)
  • Fedt: olivenolie, græskarkerner
  • Smagsgivere: krydderier og persille