Så skøn og mættende salat som nemt kan bruges til et hovedmåltid eller blot som tilbehør. Se forslag til fordeling i Sense nederst.
Opskrift 2 personer:
- 1 ds. kikærter
- 1/3 agurk
- 12 cherrytomater
- 100 g ærter, optøet
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 50 g feta under 18%
- 1 håndfuld persille
- Drys: evt. 1 spsk. græskarkerner
- 1/2 tsk. spidskommen, karry og salt
- 1-2 spsk. olivenolie
Dressing:
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. citronsaft
- 1/2 tsk. salt, lidt peber og lidt frisk eller tørret chili
- Skyl og hak frisk persille
- Bland det hele sammen i en skål, vend dressingen deri og top med ristede kikærter
- Kom feta og evt. græskarkerner på toppen
Sådan gør du:
- Kikærter drænes fra dåsen.
- Kom olien på panden og tilsæt de drænede kikærter
- Vend dem rundt i krydderier – først et par minutter ved høj varme
- Herefter ca. 5 minutter ved middelvarme – til de bliver sprøde uden på
- Lav dressingen ved at røre ingredienserne sammen i en skål
- Rengør tomater, agurk og peberfrugt som skæres i mindre stykker
- Rødløg hakkes fint
Fordeling i Sense:
- HF 1-2: agurk, cherrytomater, ærter, rødløg, peberfrugt
- HF 3: kikærter, fetaost
- HF 4: quinoa, perlebyg, perlerug (blandes sammen med salaten hvis man ønsker på tallerkenen)
- Fedt: olivenolie, græskarkerner
- Smagsgivere: krydderier og persille