En spændende, nem og lækker ret med masser af smagsnuancer. Kan laves både i gryde og fad i ovn.
Opskrift 2-3 personer:
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 4 fed hvidløg (kan udelades)
- 4 cm frisk ingefær
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk chilipulver (eller ½-1 frisk rød chili)
- 3 tsk rød karrypasta
- 300 g røde linser (tørre linser skylles)
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon (tilsæt evt. afhængig af konsistens du ønsker)
- salt og peber
Dressing (blandes sammen):
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 0,50 agurk, groftrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- lidt salt og peber
Sådan gør du:
- Løg skæres i mindre tern, hvidløg presses og ingefær rives
- Olivenolie kommes i et ovnfast fad
- Jeg kom løg, ingefær og hvidløg direkte i fadet (du kan også vælge at svitse det på panden først)
- Krydderier, røde linser, flåede tomater tilsættes i fadet grøntsags bouillon
- Det hele blandes godt sammen før det sættes i ovnen
- Sættes i en varm ovn ved 200° i ca. 35 min. (eller koges ved svag varme i gryde med låg).
- Mens den er i ovnen laver du dressing, som er lækker til.
- Pynt med friske koriander
Fordeling i Sense:
- HF 1-2: flåede tomater, agurk (du kan spise en mindre salat til også)
- HF 3: linser
- HF 4: evt. brød, quinoa, majskolbe eller ingenting
- Fedt: olivenolie, græsk yoghurt
- Smagsgivere: krydderier, ingefær, hvidløg