Jeg er vild med hokkaisosuppe, det er så nemt og lækkert. Se fordeling i Sense nederst.
Ingredienser 3-4 personer
- 1 porre (i skiver)
- 2-3 fed hvidløg (presset)
- ½ -1 chili (hakket fint)
- 1 hokkaido (udkernet og i tern)
- 400 ml kokosmælk (light)
- 1 brev grøntsags-bouillon (i 3-4 dl vand)
- 1 bundt koriander (plukket og hakket groft)
- 1 lime (halveret) – eller 2 dr. limedråber fra doTERRA
Sådan gør du:
- Klargør grøntsager, hvidløg og chili
- Kom olivenolie i en gryde og svits hvidløg, halvdelen af chili og porre
- Tilsæt evt. citrongræs og 2 cm revet ingefær
- Kom græskarterne og kokosmælk i gryden
- Tilsæt 3-4 dl bouillonvand så det næsten dækker og lad det simre ca. 30 minutter under låg
- Hæld kogevandet fra når græskar er kogt møre (men gem det)
- Græskar blendes med resten og kogevandet tilsættes herefter lidt af gangen
- Suppen varmes op og skal være ensartet masse
- Til sidst tilsættes limesaft, skal af lime og salt – jeg bruger limedråber fra doTERRA
- Bland koriander med det sidste chili og brug det som drys på suppen
Fordeling i Sense:
- HF 1-2: græskar, porre
- HF 3: evt. kikærter svitset på panden, kyllingetern eller bacontern
- HF 4: evt. grovbrød, quinoa eller ris
- Fedt: olivenolie, kokosmælk (hvis du bruger light er det mælkeration)
- Smagsgivere: krydderier, urter, hvidløg, chili, lime