Hokkaido suppe

Hokkaidosuppe

Sundfokus
/ Hokkaidosuppe

Jeg er vild med hokkaisosuppe, det er så nemt og lækkert. Se fordeling i Sense nederst.

Ingredienser 3-4 personer

  • 1 porre (i skiver)
  • 2-3 fed hvidløg (presset)
  • ½ -1 chili (hakket fint)
  • 1 hokkaido (udkernet og i tern)
  • 400 ml kokosmælk (light)
  • 1 brev grøntsags-bouillon (i 3-4 dl vand)
  • 1 bundt koriander (plukket og hakket groft) 
  • 1 lime (halveret) – eller 2 dr. limedråber fra doTERRA

Sådan gør du:

  • Klargør grøntsager, hvidløg og chili
  • Kom olivenolie i en gryde og svits hvidløg, halvdelen af chili og porre
  • Tilsæt evt. citrongræs og 2 cm revet ingefær
  • Kom græskarterne og kokosmælk i gryden
  • Tilsæt 3-4 dl bouillonvand så det næsten dækker og lad det simre ca. 30 minutter under låg
  • Hæld kogevandet fra når græskar er kogt møre (men gem det)
  • Græskar blendes med resten og kogevandet tilsættes herefter lidt af gangen 
  • Suppen varmes op og skal være ensartet masse
  • Til sidst tilsættes limesaft, skal af lime og salt – jeg bruger limedråber fra doTERRA
  • Bland koriander med det sidste chili og brug det som drys på suppen

Fordeling i Sense:

  • HF 1-2: græskar, porre
  • HF 3: evt. kikærter svitset på panden, kyllingetern eller bacontern
  • HF 4: evt. grovbrød, quinoa eller ris
  • Fedt: olivenolie, kokosmælk (hvis du bruger light er det mælkeration)
  • Smagsgivere: krydderier, urter, hvidløg, chili, lime