Fisk og Grøntsager i kokosmælk

Fisk og grøntsager i kokosmælk

Sundfokus
/ Fisk og grøntsager i kokosmælk

Simpel sundhed i fad med laks, grøntsager og  kokosmælk. Fordeling i Sense fremgår nederst. 

Opskrift 2 personer:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 forårsløg
  • evt. 1-2 fed hvidløg
  • saft fra 1/2 lime
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk koriander stødt
  • 1 knivspids chiliflager
  • 2 gulerødder, tynde skiver
  • 1 porre, tynde skiver
  • 1 broccoli i mindre buketter
  • 1 ds. kokosmælk light
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 450 g laks eller anden fisk
  • salt
  • pynt: friske urter efter smag fx. koriander, persille eller basilikum

Sådan gør du:

  • Broccoli rengøres og gøres klar i buketter – giv dem et opkog i en gryde ca. 3 min.
  • Varm olien i en pande og svits løg, forårsløg og evt. hvidløg
  • Tilsæt ingefær og limesaft mens du rører
  • Tilsæt alle krydderier og svits det sammen ca. 1 min.
  • Gulerødder og porre svitses med og grøntsagsbouillon tilsættes – lad det simre 5 minutter.
  • Smag til med lidt salt
  • Grøntsagsblandingen hældes i stort ildfast fad med broccolibuketter
  • Kokosmælken holdes over
  • Laks, rejer eller torsk i passende størrelse lægges over
  • Kom fadet i ovnen ved 170 grader ca. 20-25 minutter
  • Pynt med friske urter og server med fuldkornsris eller nudler

Fordeling i Sense:

  • HF 1-2: løg, forårsløg, gulerødder, porrer og broccoli
  • HF 3: fisk
  • HF 4: evt. fuldkornsris
  • Mælk: kokosmælk light
  • Fedt: olivenolie
  • Smagsgivere: Limesaft, ingefær, hvidløg, urter, krydderier og bouillon