Simpel sundhed i fad med laks, grøntsager og kokosmælk. Fordeling i Sense fremgår nederst.
Opskrift 2 personer:
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 1 forårsløg
- evt. 1-2 fed hvidløg
- saft fra 1/2 lime
- 1 spsk revet ingefær
- 1 tsk karry
- 1 tsk koriander stødt
- 1 knivspids chiliflager
- 2 gulerødder, tynde skiver
- 1 porre, tynde skiver
- 1 broccoli i mindre buketter
- 1 ds. kokosmælk light
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 450 g laks eller anden fisk
- salt
- pynt: friske urter efter smag fx. koriander, persille eller basilikum
Sådan gør du:
- Broccoli rengøres og gøres klar i buketter – giv dem et opkog i en gryde ca. 3 min.
- Varm olien i en pande og svits løg, forårsløg og evt. hvidløg
- Tilsæt ingefær og limesaft mens du rører
- Tilsæt alle krydderier og svits det sammen ca. 1 min.
- Gulerødder og porre svitses med og grøntsagsbouillon tilsættes – lad det simre 5 minutter.
- Smag til med lidt salt
- Grøntsagsblandingen hældes i stort ildfast fad med broccolibuketter
- Kokosmælken holdes over
- Laks, rejer eller torsk i passende størrelse lægges over
- Kom fadet i ovnen ved 170 grader ca. 20-25 minutter
- Pynt med friske urter og server med fuldkornsris eller nudler
Fordeling i Sense:
- HF 1-2: løg, forårsløg, gulerødder, porrer og broccoli
- HF 3: fisk
- HF 4: evt. fuldkornsris
- Mælk: kokosmælk light
- Fedt: olivenolie
- Smagsgivere: Limesaft, ingefær, hvidløg, urter, krydderier og bouillon