De lækreste Sense-venlige Chokolademuffins med sød kartoffel.
Opskrift 12-14 muffins:
- 275 g sød kartoffel
- 180 g havregryn (kan blendes til mel)
- 5 æg
- 3 spsk kokossukker eller rørsukker
- 3 tsk honning
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 dl olivenolie eller kokosolie
- 3 spsk kakaopulver
- 3 spsk grov hakket valnødder/mandler
- 1-2 nip havsalt
- evt. 30-50 g mørk chokolade 70%
Sådan gør du:
- Skræl sød kartoffel og riv den fint på rivejern
- Tilsæt æg, honning, sukker, kakaopulver, olie, hakket nødder og salt
- Havregryn tilsættes (kan evt. blendes til mel)
- Pisk til sidst bagepulveret i
- Kom massen i muffins forme, og drys evt. små stykker mørk chokolade oven på
- Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter og lad dem køle lidt af
- Smager fantastisk kolde fra køleskabet et par dage efter
- Du kan sagtens fryse dem
Fordeling i Sense:
- HF 1 – sød kartoffel
- HF 3 – æg
- HF 4 – havregryn og kokossukker
- Fedt – nødder, olie, mørk chokolade 70%
- Smagsgivere – kakaopulver, honning
TIP: 3-4 muffins svarer til et Sense-måltid. Du kan spare 1 HF 4 + 1 spsk. fedt og nyde 1 muffins med god samvittighed.