Bønnebrownie

Sundfokus
/ Bønnebrownie

Perfekt til kaffen og lækker som dessert, serveret med vaniljeis/cremefraiche + evt. lidt hakket hasselnødder ovenpå.  

Du skal bruge:

  • 80 g hasselnødder eller valnødder
  • 1 dåse sorte bønner, drænet
  • 60 g havregryn
  • 100-130 g honning/sirup
  • 2 stk. æg
  • 30 g kakaopulver
  • 35 g kokosolie 
  • ½ tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 100-200 g mørk chokolade (evt. 100 g til topping)

Sådan gør du:

  1. Mal havregryn til mel i en foodprocessor.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen hasselnødder og chokolade.
  3. Kør ingredienserne sammen til en jævn og homogen masse.
  4. Tilsæt hasselnødder og chokolade, kør herefter foodprocessoren kun i ca. 10 sek., så de kun bliver grov hakket.
  5. Overfør til en passende størrelse bageform med bagepapir i.
  6. Bag i 20-25 min. ved 200 °C.
  7. Stil kagen på en rist efter bagning, for at køl af.
  8. Smelt chokoladen og hæld den over kagen (kan sagtens udelades)
  9. Når chokoladen er størknet skæres kagen i passende størrelser.
  10. Smager godt med lidt vaniljedressing eller is til.