Perfekt til kaffen og lækker som dessert, serveret med vaniljeis/cremefraiche + evt. lidt hakket hasselnødder ovenpå.
Du skal bruge:
- 80 g hasselnødder eller valnødder
- 1 dåse sorte bønner, drænet
- 60 g havregryn
- 100-130 g honning/sirup
- 2 stk. æg
- 30 g kakaopulver
- 35 g kokosolie
- ½ tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- 100-200 g mørk chokolade (evt. 100 g til topping)
Sådan gør du:
- Mal havregryn til mel i en foodprocessor.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen hasselnødder og chokolade.
- Kør ingredienserne sammen til en jævn og homogen masse.
- Tilsæt hasselnødder og chokolade, kør herefter foodprocessoren kun i ca. 10 sek., så de kun bliver grov hakket.
- Overfør til en passende størrelse bageform med bagepapir i.
- Bag i 20-25 min. ved 200 °C.
- Stil kagen på en rist efter bagning, for at køl af.
- Smelt chokoladen og hæld den over kagen (kan sagtens udelades)
- Når chokoladen er størknet skæres kagen i passende størrelser.
- Smager godt med lidt vaniljedressing eller is til.