Gør sig også godt som dessert, serveret med vaniljeis og pynt af hasselnøddeflager. Lækre som de er til også.
Sådan gør du:
80 g hasselnødder, rå
1 stk. vaniljestang
240 g sorte bønner, drænet
60 g havregryn
130 g honning
2 stk. æg
30 g kakaopulver
35 g kokosolie (jomfru)
½ tsk. -bagepulver
1½ tsk. sukker, vanilje
2 x 100 g mørk chokolade (100 g til topping)
Du skal bruge:
- Mal havregryn til mel i en foodprocessor.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen hasselnødder og chokolade.
- Kør ingredienserne sammen til en jævn og homogen masse.
- Tilsæt hasselnødder og chokolade, kør herefter foodprocessoren kun i ca. 10 sek., så de kun bliver grov hakket.
- Overfør til en passende størrelse bageform med bagepapir i.
- Bag i 20-25 min. ved 200 °C.
- Stil kagen på en rist efter bagning, for at køl af.
- Smelt chokoladen og hæld den over kagen.
- Når chokoladen er størknet skæres kagen i mundrette størrelser.