Sundfokus v/ Mia Sørensen coacher i marathonløb og sundere livsstil

10 Energi-nøgler til dig

Sundfokus
/ Blog
/ 10 Energi-nøgler til dig

Træningen foregår også GENNEM munden

Det er DIG, der bestemmer, hvilken energi du vil have til dig træning. Desto bedre energi, desto mere får du ud af din træning.

Det er DIG, der bestemmer, hvilken energi du vil have til dig træning. Desto bedre energi, desto mere får du ud af din træning.

Kost er kommunikation til kroppen, og dit energiniveau afhænger i den grad af, hvad du putter i munden. Hvis du ikke er bevidst om det, kan du som så mange andre nemt dræne kroppen med ustabilt blodsukker. Problemer med blodsukkeret kan give utallige symptomer og føles som en tilstand af “at cykle på cykel med flade dæk”.

Jeg har lavet nogle vigtige NØGLER til dig, som du kan låse energien op med – for hver lås du åbner, får du mere power til din træning. Du bestemmer selv, hvor mange nøgler, du vil gøre brug af – men jo flere desto bedre.

NØGLEN – kan være alle 10 “nøgler” på én gang.

NØGLEN – kan være 1-2 “nøgler” step by step.

Det er DIT valg – du mærker hvad du har brug for.

ENERGI-NØGLEN til dig, der vil have mere ud af træningen:

1. Sammensætningen af din kost påvirker dit blodsukker. På din tallerken skal du have en fordeling af grove kulhydrater, gode proteiner, sunde fedtstoffer og salat/grønt – minimum til dagens 2 måltider.

2. Spis mad med næring og spis nok – 1 uge før præstation bør du ikke være i energiunderskud. Her får du opskriften på en nem og sund Quinoasalat.

3. Husk restitutionsmåltid efter hård træning. Tro mig – disse lækre  Protein Chokolademuffins vil din krop elske efter ugens hårde træning.

Chokolademuffins

4. Vær´ ikke fedtforskrækket, men få nok af de sunde fedtstoffer og vær især opmærksom på omega-3 fx. fra fed fisk, kværnet chiafrø/hørfrø, valnødder.

5. Begræns sukker fra sodavand, juice og alkohol. Hold dig fra hurtige energifix og tomme kalorier, som ikke bidrager positivt til dit blodsukker.

6. Nyd evt. et par kopper kaffe dagligt. Koffein styrker dig mentalt og fysisk.

7. Sluk tørsten i vand gennem dagen og drik ca. 500 ml. vand/saft ca. 1,5 time før træning.

8. Læs varedeklarationerne på dine fødevarer fx. er mysli med sukkerindhold under 13 g pr 100 g at foretrække.

9. Chrom er vigtig for energidannelse, da det bidrager til glukoseoptagelsen i cellerne. Vores moderne raffinerede kost bidrager desværre kun med små mængder chrom. Et chromtilskud er derfor relevant til regulering af dit blodsukker. Det er videnskabeligt bevist, at chromgær er det bedste valg.

10. Træning er stress for din krop, som måske i perioder fører til træthed og en halv skrantende krop. Q-10 giver dig især efter 30-års alderen et energiboost. Jeg anbefaler 100 mg. dagligt. OBS bør ikke indtages af folk i blodfortyndende behandling, medmindre det er i samråd med lægen.

Træningen foregår også GENNEM munden

Det virker. Mærk forskellen og få succes med din træning. Gode træningspas giver de gode resultater, når det gælder.

Vi er alle forskellige – du er også forskellig. Der er ikke nogen decideret facitliste, men hvis du ønsker en forandring, skal du gøre noget andet, end du plejer at gøre.

Det handler om en mere blodsukkervenlig kost, som giver dig mere energi og overskud i hverdagen og til din træning. Døjer du med manglende energi, humørsvingninger, dårlig søvn, manglende koncentration eller stor trang til hurtige energifix, skal der “låses” op nu.

Lad ENERGI-NØGLERNE være en del af din dagskost og mærk forskellen.

Det virker på mig. Det virker på alle dem, jeg hjælper.

Derfor vil det også virke for dig – både fysisk og mentalt.