Chokolade Muffins

Svampede Chokolademuffins

Sundfokus
/ Svampede Chokolademuffins

De lækreste Sense-venlige Chokolademuffins med sød kartoffel.

Opskrift 12-14 muffins:

  • 275 g sød kartoffel
  • 180 g havregryn (kan blendes til mel)
  • 5 æg
  • 3 spsk kokossukker eller rørsukker
  • 3 tsk honning
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl olivenolie eller kokosolie
  • 3 spsk kakaopulver
  • 3 spsk grov hakket valnødder/mandler
  • 1-2 nip havsalt
  • evt. 30-50 g mørk chokolade 70%

Sådan gør du:

  1. Skræl sød kartoffel og riv den fint på rivejern
  2. Tilsæt æg, honning, sukker, kakaopulver, olie, hakket nødder og salt
  3. Havregryn tilsættes (kan evt. blendes til mel)
  4. Pisk til sidst bagepulveret i
  5. Kom massen i muffins forme, og drys evt. små stykker mørk chokolade oven på
  6. Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter og lad dem køle lidt af
  7. Smager fantastisk kolde fra køleskabet et par dage efter
  8. Du kan sagtens fryse dem

Fordeling i Sense:

  • HF 1 – sød kartoffel
  • HF 3 – æg
  • HF 4 – havregryn og kokossukker
  • Fedt – nødder, olie, mørk chokolade 70%
  • Smagsgivere – kakaopulver, honning

TIP: 3-4 muffins svarer til et Sense-måltid. Du kan spare 1 HF 4 + 1 spsk. fedt og nyde 1 muffins med god samvittighed.