Her får du opskriften på skønne og fyldige proteinboller, som mætter godt på grund af det høje indhold af både æg, skyr og havregryn.
Opskrift 12 stk. med ca. 150 kcal. pr. bolle:
- 175 g gulerødder
- 4 æg
- 350 g skyr
- 250 g havregryn (evt. glutenfri) – jeg bruger grovvalsede
- 2 spsk. solsikkekerner
- 2 spsk. chiafrø eller hørfrø
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
Sådan gør du:
- Skræl gulerødderne og riv dem groft.
- Pisk æg og skyr sammen i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne inkl. frø og kerner og rør det hele sammen til en ensartet dej.
- Dæk skålen med et viskestykke, og lad den hvile i 15 min.
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) og læg bagepapir på en plade.
- Dyp skeer i vand, og brug dem til at forme 12 rustikke boller.
- Fordel bollerne på bagepapir og drys med lidt kerner/frø.
- Bages ca. 20 min. til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøles på en rist.
- Opbevares på køl/frost.
- De smager rigtig godt kolde.
Bollerne kan flækkes og lægges sammen med pålæg, men de er også gode til blot at gnave af, hvis du skal hurtigt ud af døren.
Forslag til fordeling i Sense:
HF 1-2: diverse grønt som tilbehør
HF: 3-4: 2 boller + ekstra protein evt. mager pålæg eller æg
Fedt: kerner og frø i bollerne