Indish dahl til en let og sund aftensmad

Indisk Dahl i fad

Sundfokus
/ Indisk Dahl i fad

En spændende, nem og lækker ret med masser af smagsnuancer. Kan laves både i gryde og fad i ovn. 

Opskrift 2-3 personer:

  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg (kan udelades)
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk chilipulver (eller ½-1 frisk rød chili)
  • 3 tsk rød karrypasta 
  • 300 g røde linser (tørre linser skylles)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon (tilsæt evt. afhængig af konsistens du ønsker)
  • salt og peber

Dressing (blandes sammen):

  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 0,50 agurk, groftrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • lidt salt og peber

Sådan gør du:

  1. Løg skæres i mindre tern, hvidløg presses og ingefær rives
  2. Olivenolie kommes i et ovnfast fad
  3. Jeg kom løg, ingefær og hvidløg direkte i fadet (du kan også vælge at svitse det på panden først)
  4. Krydderier, røde linser, flåede tomater tilsættes i fadet grøntsags bouillon
  5. Det hele blandes godt sammen før det sættes i ovnen
  6. Sættes i en varm ovn ved 200° i ca. 35 min. (eller koges ved svag varme i gryde med låg).
  7. Mens den er i ovnen laver du dressing, som er lækker til.
  8. Pynt med friske koriander

Fordeling i Sense:

  • HF 1-2: flåede tomater, agurk (du kan spise en mindre salat til også)
  • HF 3: linser
  • HF 4: evt. brød, quinoa, majskolbe eller ingenting
  • Fedt: olivenolie, græsk yoghurt
  • Smagsgivere: krydderier, ingefær, hvidløg