Morgenmadskage med banan

Morgenmadskage med banan

Sundfokus
/ Morgenmadskage med banan

Lækker banankage uden sukker og mel og derfor kan den sagtens spises til morgenmad eller som sundere alternativ til kaffen.

Opskrift til 3-5 måltider:

  • 3 modne bananer
  • 3 dl finvalset havregryn
  • 6 æg
  • 2 spsk smør, smeltet
  • 50 g mørk chokolade 70%, finthakket
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk chiafrø
  • 4 tsk vaniljepulver
  • Saft fra 1 citron
  • Tilbehør: 3 spsk. vanilje Skyr pr. portion (kommes oven på kagen – kan udelades)

Sådan gør du:

  • Bland de tørre ingredienser sammen
  • Mos bananer og bland dem i med æg
  • Tilsæt smør, hakket chokolade og citronsaft
  • Rør det hele godt sammen
  • Bages i en smurt springform ved 200 grader i ca. 30 minutter

Del kagen i 3-4 portioner og opbevar den på køl.

Der er ca. 1800 kcal. i hele opskriften.