Kontakt

SundFokus opskrift tid min SundFokus opskrift sværhed ikonLet

Har du spørgsmål? Så kontakt mig her

Kontakt mig

Frisk sommersalat

En dejlig frisk sommersalat til frokost eller som tilbehør til din aftensmad. Fordeling i Sense finder du i opskriften!

Opskrift 6 personer

Salat

  • 2 dl quinoa eller perlebyg
  • 500 g vandmelon/honningmelon
  • 400 g edamamebønner (optøet)
  • 1 finthakket rødløg/forårsløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 100 g blåbær
  • 1 spsk. græskarkerner

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Topping

  • fetaost og blåbær

Sådan gør du

  • Start med at koge quinoa/perlebyg som anvist på pakken i letsaltet vand.
  • Imens skæres melon i tern.
  • Tø edamamebønnerne op fra frost ved at overhælde dem med kogende vand, lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra. Tilsæt melon og edamamebønner til salatskålen.
  • Hak rødløg og mynte fint. Tilsæt det til salaten med græskarkerner.
  • Dressingen laves ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Når quinoa eller perlebyg er færdige, skylles de med koldt vand (så de er kolde) og tilsættes til salatskålen.
  • Overhæld det hele med dressingen og rør rundt.
  • Salaten toppes med fetaost og blåbær

Fordeling i Sense

  • HF 1 + 2: rødløg, melon og blåbær
  • HF 3: edammamebønner + fetaost (lav fedt%)
  • HF 4: quinoa/perlebyg
  • Fedt: olivenolie + græskarkerner
  • Smagsgivere: citron og mynte

Du får en stor portion, som sagtens kan spises kold næste dag.