Kontakt

    SundFokus opskrift tid min SundFokus opskrift sværhed ikonLet

    Har du spørgsmål? Så kontakt mig her

    Kontakt mig

    Lækre kernefyldte marcipankiks

    Nemme og lækre kiks med både det sunde og det søde. Lidt sundere december "småkager" - men kan sagtens nydes hele året.

    Opskrift ca. 40 stk.

    • 1 dl. chiafrø
    • 1 dl. sesamfrø
    • 1 dl. solsikkekerner
    • 2 dl. havregryn
    • 2 spsk. linsemel, andet glutenfrit mel eller hvedemel
    • 2 tsk. bagepulver
    • 1 æg
    • 2 spsk. smør (smeltet)
    • 200 g marcipan
    • 1 dl. rørsukker

    Sådan gør du:

    • Kiksene kan laves med glutenfri mel fx. linsemel eller boghvedemel
    • Bland de tørre ingredienser
    • Riv marcipanen og saml dejen med æg og smør
    • Lad dejen trække i min. 15 minutter
    • Sæt med en teske dejen på en bageplade med bagepapir
    • Læg et stykke bagepapir over og rul kiksene flade med en kagerulle eller tryk med hænderne
    • Tag det øverste bagepapir af igen og bag kiksene ved 180 grader (varmluft) i ca. 8-10 minutter

    Afkøles og opbevares i en lufttæt beholder.