Kontakt

SundFokus opskrift tid min SundFokus opskrift sværhed ikonLet

Har du spørgsmål? Så kontakt mig her

Kontakt mig

Grøntsagsdeller med linsemel

Linser for livet mødte jeg hos Helsam i Vejle. Ditte stod og delte smagsprøver ud på grøntsagsdeller med linsemel. Jeg blev fan med det samme, købte 1 kg linsemel som rækker til 10 x aftensmad (12 grøntsagsdeller). Fantastisk produkt som er på menuen hver uge hos og!

Linsemelet er glutenfrit og indeholder 27 g protein pr 100 g.

Opskrift ca. 12 stk.

 

Billedresultat for linsemel
Det skal du bruge:

  • 1 dl linsemel
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl sesam
  • 2 dl vand
  • 3 dl hakket grøntsager (fx løg og gulerødder)
  • evt. 2 fed hakket hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • lidt krydderier: paprika, chili, spidskommen, peber efter smag
  • steges i olivenolie eller smør

Sådan gør du:

  • Rør linsemel, havregryn og sesam sammen
  • Tilsæt vand
  • Rør dejen til den er jævn og uden klumper
  • Tilsæt grøntsager og de andre ingredienser
  • Dejen er nu som en tyk grød
  • Steg dellerne på panden i olie til de er sprøde og gyldne på begge sider
  • Grøntsagsdellerne er gode både varme og kolde

TIP:

  • Du kan vælger at lave vega-bøf til burger af dejen (evt. 4-6 af samme portion)
  • Prøv at skifte grøntsagerne ud med squash, champignon, rødbede, porre, peberfrugt og krydderier med koriander, timian, karry, ingefær, rosmarin og citron
  • Lav evt. dobbelt portion så har du til madpakken næste dag eller lækre rester

 

VELBEKOMME!